Welkom in ons vakantie Droomhuis in Hongarije.

Ruime, authentieke en zeer sfeervolle vakantieboerderijen met op één huis na een privézwembad en prachtige tuin in Hongarije.
Deze vakantiehuizen staan in de Baranya, de mooie provincie in Zuid-West Hongarije. Het landschap is gevarieerd; vlak, heuvelachtig, mooie vergezichten, ruimte, veel bossen en veel (vis)meren, er zijn veel verschillende vogels en wild.
Het klimaat is Mediterraan (ligt op de hoogte van Venetië). Vele zonuren garanderen een heerlijke vakantie in Hongarije!

In onze droomhuizen is gratis Wifi internet aanwezig.
Van onze huizen zijn vier volledig vrijstaand met een eigen goed omheinde tuin, uw honden zijn hier van harte gratis welkom!Het Voorhuis is het originele woongedeelte van een statige woonboerderij, met 2 grote kamers, ruime eetkeuken en 1 badkamer, een mooie grote tuin met privézwembad.
Het Müemlék is een monumentale vrijstaande boerderij elders in de straat met 4 kamers, een open keuken, 4 badkamers, een grote privétuin en een enorm privézwembad.
De Hoeve is de grootste vakantieboerderij, ook in de straat met een woonkamer van 60 m2 met open keuken, 5 slaapkamers en 3 badkamers en ook een heerlijk zwembad in de grond.
De Boerderij staat in Kisdobsza. Er zijn 3 kamers, een keuken en 1 zeer grote badkamers. De grote veranda en het daarvoor gelegen ingegraven zwembad zijn ideaal voor een vakantie.

Het Voorhuis is het oorspronkelijk gezinswoonhuis van onze boerderij (85 m2), het is helemaal gerenoveerd naar hedendaagse luxe en comfort, met zo veel mogelijk behoud van de charmante oorsponkelijke authentieke uitstraling van vroeger.Dit is een ruim, sfeervol, warm en comfortabel vakantiehuis geworden, dat we te huur aanbieden aan liefhebbers van ruimte, rust, schoonheid, natuur, dorpsleven en dergelijke.
Zeer riant droomhuis voor één of twee personen.
In de heerlijke tuin bevindt zich een zwembad in de grond, tussen de planten.
Meer info vindt u op de volgende pagina: Voorhuis

Het Müemlék (= Hongaars monument), van ongeveer 110 m2 is te huur als zeer comfortabele, vrijstaande en luxe vakantiewoning. Voor 6 personen zeer comfortabel door de aanwezigheid van 3 slaapkamers en 4 badkamers, door de grootte van de kamers ook voor 10 personen geschikt.
Alles aan de buitenkant is helemaal hersteld zoals het huis er vroeger uit heeft gezien. En de binnenkant is in 2009 gerenoveerd tot een prachtig groot droomhuis, 4 mooie kamers en luxe badkamers, een hedendaagse luxe keuken met alle behoeften, het geheel mooi en smaakvol ingericht, gelet op sfeervolle details.Achter het prachtige huis een grote overdekte veranda, die uitziet over het prachtige royale zwembad met binnenverlichting en de mooie grote tuin met kinderspeelgoed.
De tuin is volledige omheind, dus zeer geschikt voor uw hond(en), zij hebben ongeveer 2500m2 om rond te rennen!
Het gehele huis is rolstoel toegankelijk; geen drempels en trapjes.
Meer informatie kunt u vinden op de volgende pagina: Muemlék

De Boerderij in Kisdosbsza heeft een grote woonkamer en 2 slaapkamers, een bijzonder grote badkamer en een keuken. Een heerlijk zwembad naast de grote veranda zorgt woor een optimale vakantie. Om het zwembad ligt een houten terras!De enorme veranda achter het droomhuis is een heerlijke plek, het uitzicht is ver over de grote omheinde tuin, ook heerlijk voor uw hond(en).
Het zwembad is in de grond en voor de veranda.
Meer info vindt u op de volgende pagina: Boerderij

De Hoeve is een heel groot vakantieverblijf. Het staat naast de kerk in Nagydobzsa. Een brede tuin met mooi ver uitzicht over de landerijen en soms een hertje.
Er is een zeer grote woonkamer met open keuken.
Er zijn 5 slaapkamers en 3 badkamers, voor maximaal 11 personen.
Ruim, fris en modern ingericht is dit grote droomhuis. In het midden van het dorp. Een heerlijk grote overdekte veranda is achter de authentieke galerij met oude tegeltjes. Op de veranda is een BBQ, naast het grote zwembad!

Meer info over dit zeer grote verblijf vindt u op: De Hoeve

**Uw honden zijn gratis van harte welkom!!
Vier van onze boerderijen staan helemaal vrij in een eigen tuin die helemaal omheind is. De tuinen zijn groot dus ideaal om uw honden mee te nemen, die zijn van harte welkom in onze Droomhuizen (en tuinen..).Ideale vakantie voor uw hond!
Meer info vindt u op de volgende pagina: Hond Welkom

De huizen staan in Nagydobsza en Kisdobsza, enkele minuten lopen (Kisdobsza enkele minuten rijden) van elkaar, dus een grote vriendengroep of een grote familie zou ook in beide accommodaties kunnen verblijven.

Er liggen een aantal reisgidsen ter inzage in de huizen, zo ook een flink aantal brochures van leuke uitstapjes in de omgeving. We hebben een aantal zeer leuke tips en mooie routes voor u uitgewerkt, met kaart en beschrijving, deze liggen in de huizen en kunt u meenemen voor een ander dagje uit.
Wilt u (toeristische) info of tips, u kunt altijd bij ons terecht.Hongarije is een visland, Hongaren vissen erg graag, er zijn vele vismeren in onze directe omgeving!
Eén van de meeste aantrekkelijke is het vismeer van Merenye, een dorpje op 5 minuten rijafstand van onze vakantiehuizen vandaan. Veel Hongaren (en buitenlanders) komen uit de weide omgeving om hier te vissen, ook uit Budapest!
Een visvergunning is makkelijk bij het meer te verkrijgen voor nog geen 10 euro per dag.Wat meer informatie over het vissen is bij ons zelf tijdens uw verblijf te verkrijgen en ook op deze pagina te vinden op: Vissen

Het prijsniveau in Hongarije is nog steeds erg laag en nu de forint heel zwak staat is alles nog goedkoper, door uw gunstige wisselkoers.
In Szigetvar en Barcs zijn verschillende restaurants, waar een maaltijd van E 5,= pp geen uitzondering is.
In het centrum van het prachtige Pécs (culturele hoofdstad 2010) bent u ietsje duurder uit op één van de vele terrassen.

In Szigetvár en Barcs, beide plaatsen binnen 20 minuten te bereiken, zijn nieuwe mooie thermaal baden, waar u heerlijk kunt zwemmen, in de sauna of jacuzzi kunt zitten. In de zomer is hier ook de gelegenheid om massages te reserveren.
Er zijn binnenbaden en buitenbaden met een gazon eromheen en verschillende eetgelegenheden.
In Barcs is ook een mogelijkheid om in de grensrivier de Drava te zwemmen.Graag tot ziens in een van onze mooie huizen in Hongarije!


Weersverwachting
Nagydobsza
Meer weer in Nagydobsza