Honden welkom bij Droomhuis in Hongarije.

We zijn zelf gek op dieren en hebben ook een hond.
Van de vier huizen die we verhuren, staan er drie volledig vrij op een eigen afgezet terrein. Hier zijn uw honden gratis van harte welkom!

Gaat u wandelen met uw honden, in het dorp volgt een concert van de aanwezige honden van de Hongaren, de meeste huizen worden "bewaakt" door één of twee honden, er lopen in principe geen honden los, er zijn in onze omgeving vrijwel geen zwerfhonden.
Gaat u het dorp uit en het bos in of welk gebied dan ook, is de kans groot dat u niemand tegen komt. Het is heerlijk rustig en u kunt genieten van de schoonheid van het landschap.
Direct achter ons dorp is een schitterend natuurgebied, waar het heerlijk is om te wandelen (of te fietsen)Het Müemlék (= Hongaars monument), is te huur als zeer comfortabele, vrijstaande en luxe vakantiewoning. Voor 6 personen zeer riant door de aanwezigheid van 3 slaapkamers en 4 badkamers, door de grootte van de kamers ook voor 10 personen geschikt.
Alles aan de buitenkant is helemaal hersteld zoals het huis er vroeger uit heeft gezien. En de binnenkant is in 2009 gerenoveerd tot een prachtig groot huis, 4 mooie kamers en luxe badkamers, een hedendaagse luxe keuken met alle behoeften, het geheel mooi en smaakvol ingericht, gelet op sfeervolle details.Achter het prachtige huis is een grote overdekte veranda, die uitziet over het prachtige royale zwembad en de mooie grote tuin met kinder speelgoed.
Honden mogen ook ín het grote (5 x 10) zwembad, aangezien het van beton is en met een vaste trap is dat mogelijk, de zuiveringsinstallatie zorgt voor het fris en hygiënisch houden van het water. (bij de andere huizen/zwembaden is dat niet mogelijk)
De tuin is volledige omheind met goed hekwerk, dus zeer geschikt voor uw hond(en), zij hebben ongeveer 2500m2 om rond te rennen!
Het gehele huis is rolstoel toegankelijk; geen drempels en trapjes.
Meer informatie kunt u vinden op de volgende pagina: Muemlék

De Boerderij in Kisdobsza is te huur voor 4, eventueel 5 personen, het heeft een grote woonkamer en 2 slaapkamers, een bijzonder grote badkamer en een keuken. Het is in 2014 verbouwd, en is nu een heerlijke vakantiewoning!De enorme veranda achter het huis is een heerlijke plek.
Het zwembad ligt voor de veranda, in de grond.
De tuin is verdeeld in 2 stukken, het voorste deel van ongeveer 1500 m2, is volledig afgezet met een hek rondom, uw hond kan hier loslopen zonder dat hij of zij weg kan. Het achterste gedeelte is met een poortje toegankelijk, dit is zeker twee keer zo groot, hier kunt u ook komen om bijvoorveeld ook appels te plukken van de volwassen fruitbomen die hier staan, uw hond kan uiteraard ook mee want dit gedeelte is onlangs ook goed omheind met een stevig hek.

Meer info vindt u op de volgende pagina: Boerderij

De Hoeve is het grootste huis dat we kunnen aanbieden, met 5 slaapkamers en 3 badkamers is deze geschikt voor 11 personen.
De woonkamer is zeer groot (ong 60 m2) de compleet goed met hekwerk omheinde tuin is ook flink aan de maat ongeveer 3500 m2.
De grote boerderij is modern en zeer netjes ingericht, de keuken is compleet en in één van badkamers staan een wasmachine en een droger.De authentieke galerij pronkt nog langs de mooie L vormige boerderij, daarnaast is een grote overdekte veranda gemaakt, met een vaste vuurplaats/BBQ. Het zwembad sluit hier op aan. Meer info over dit zeer grote verblijf vindt u op: De HoeveEr is een uitstekende dierenarts, die altijd langskomt zou er enige bijstand nodig zijn.
Misschien ook aardig om te weten, behandelingen bij de dierenarts hier zijn vele malen goedkoper dan in Nederland en Belgie en het wordt uitstekend & kundig gedaan.

Voor het reizen met uw hond bent u verplicht een internationaal inentingsboekje bij u te hebben en de inentingen moeten nog geldig zijn, ze moet ook gechipt zijn.
Het is ook verplicht een muilkorf mee te hebben, maar die hebben wij nog nooit hoeven gebruiken, toen we eens aangehouden werden voor autopapierencontrole werd niets gezegd van onze honden, die los in de auto zaten zonder muilkorf.
Een uitgebreid schrijven over het vervoer van huisdieren: Info huisdieren op reis

Er is een Facebook pagina met overnachtingsadressen zo'n beetje op de helft waar ook honden mee mogen op de hotelkamer: Hondvriendelijke hotels onderweg

Er zijn teken in Hongarije, daar kunnen foute tussen zitten, de dierenarts heeft onze hond behandeld toen ze erg ziek was van een teek en gelukkig is ze er goed uit gekomen. Geef dus goede anti-teken middelen.